21 Nisan 2009 Salı

Ankara Universitesi 50.yil kampusu Insaati





Askerlik donusu basladigim santiye . 1999 yilinda askerden donmus ve kisa bir sure sonra burada calismaya baslamistim. Santiye sefi Cemal Babalik ki santiyecilik hayatimda, cok uzun sure beraber calismis olmasakta, santiyeciligi kendine bir yasam bicimi olarak kabul etmis ve santiyede ki durusuyla da bunu herkese gosteren cok
sevdigim ve hala da gorustugum bir abim.
Santiye cok hizli, yuklu bir ek odenek cikmis herkes biseyler yapip odenegi harcamya calisiyor. Buyuk ve cok guzel bir kampus insaati. Cemal abi nerdeyse eve hic gitmiyor. Surekli santiyede yapilabilecek isleri ve nasil yapacagimizi kovalayip duruyor. O gitmeyince bizde gidemiyoruz ama uykumuz geliyor, yoruluyoruz, gunduz sahada gece ofisteyiz, Cemal abi hala ne duruyor ne eve gidiyor nede yoruluyor. Bu durum aylarca surdu. Hayatimda ki ilk tempolu santiye kavrami o zaman olustu. O yilin kis aylari gelip de odenek tamamlandiginda olayin keyfi ortaya cikmisti. Ilk santiye mangalimi da o donemde yapmis ve ne kadar keyifli oldugunu ogrenmistim.O santiye benim icin cok onemliydi. Buyuk bir santiye idi. Cok hizli bir santiye idi ve her seyi cok hizli ogrenmem gerekiyodu. Tabi birde Cemal abi ki hic bir zaman yorulduk, hadi dinlenelim, dungecede uyumadiniz bugun gidin yatin kelimeleri ni kullanmadi cozum olarak hepimize santiyede bir yatakhane yaptirdi ve kim artik calisirken uyuya kaldiysa omuzlayip yatagina goturuyoduk . Ama o donemde o santiyede calisan herkes o gunlerle ilgili hep ozlemle bahsetti.
Aslinda burada iki santiye vardi. Ikinci santiyede A.U. ozel vakif lise, ilkogretim okulu,anaokulu,idare binasi ve sosyal tesis kompleksi idi. Bu iki santiyenin yuklenicisi ayni fakat idare ve kontrolluk teskilati farkli idi.
Bu santiyelerde cok sey ogrendim. Santiyecilik hayatimda ki bir suru ilk burada karsima cikti. Isci kampi. staff kampi, santiye mutfagi ve yemekhanesi, mess hall, santiye suyu icin sondaj kuyusu, santiye benzin istasyonu, santiye su tanki, santiye trafosu ve jeneratoru, santiye futbol sahasi, santiye kamelyasi, santiye sebze bahcesi gibi kavramlarin bir kismini daha once sadece duymus olsam da burada direk karsilastim.

2 yorum:

  1. iyi günler. murmansta yaşıyor ve çalışıyorsunuz sanırım.biz murmans hakkında bilgi alıp iletişime geçmek istiyoruz yazarsanız sevinirim.
    ahmetcal79@hotmail.com

    YanıtlaSil
  2. Murmansk dan dondum fakat Murmansk hakkinda elimden geldigince yarimci olabilirim .

    YanıtlaSil

SANTIYELERIM

1. Mimag Calisanlari Yapi Kooperatifi 69 Adet Tripleks villa, alt yapi ve Yollari.
Esen Insaat Ltd.Sti Ankara 1996-1998
2. Askerlik. (Askerlik ile santiyecilik arasinda cok benzerlik oldugu icin onu da eklemek istedim)
Piyade komando Astegmen (icguvenlik)
Agri - Dogubeyazit Hudut karakolu komutani
1998-1999
3.Ankara Universitesi 50. yil kampusu insaati
Ankara
Ankara Universitesi Vakfi Ilkogretim Okulu Insaati
Ceylan Insaat A.S. Ankara 1999-2003
4.MSB Adana Orduavi Insaati
Ceylan Insaat A.S. 2003-2005
5.Ritz Carlton 5 yildiz Otel
Palmira Group Moskova 2005-2006
6.Pushkino Logistic Park Projesi
Palmira Group Moskova 2006-2007
7.O`key Hipermarket ve Alisveris merkezi Insaati
Sinerji-m Murmansk 2007-2008


8.Evrorus Marketler zincirine ait ambar ve ofis tesisi
Sinerji-m Murmansk 2007-2008

9.SN MALL Alisveris merkezi Insaati
Sinerji-M Murmansk 2008-2010

10. Nata-Vega Alisveris merkezi ve Vega Park konutlari 2010-........